Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

МОК підтримав рішення IAAF про недопуск легкоатлетів РФ до Олімпіади-2016

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) на саміті у вівторок, 21 червня, одноголосно висловили повагу рішенню Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) не допускати до участі в Олімпійських іграх-2016 в Ріо-де-Жанейро російську легкоатлетичну команду. Однак було підкреслено: саміт не може приймати остаточне рішення щодо цього питання.

«Ми повинні почекати індивідуальних заявок від IAAF. Ми ще обговоримо це рішення з IAAF. Труднощі в тому, що Всеросійська федерація легкої атлетики (ВФЛА) – відсторонений член IAAF, але при цьому спортсмени РФ – частина національної олімпійської команди. Спортсмени повинні виступати під прапором Росії, так як представляють Олімпійський комітет Росії, який не був усунений МОК», – цитує ТАСС президента МОК Томаса Баха.

Він повідомив, що організація поважає рішення IAAF усунути збірну Росії від міжнародних стартів.

Також пан Бах підкреслив, що саміт МОК не приймає рішення про дискваліфікацію федерацій на Олімпійських іграх. І мова йшла лише про відсторонення російської команди з легкої атлетики.

Члени Ради Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) 17 червня ухвалили одноголосне рішення пронедопуск російських легкоатлетів на літні Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро. 18 червня виконком МОК підтримав це рішення.

НБН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ