Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ірина Коляденко — срібна призерка Олімпійських ігор

10 серпня, у передостанній змагальний день ХХХІІІ Олімпійських ігор у Парижі, скарбничка української команди поповнилася ще однією нагородою — сріблом! Її принесла борчиня Ірина Коляденко. Про це повідомляє НОК України.
Фото: НОК України

Як повідомляє НОК України та олімпійська команда, на шляху до фіналу у ваговій категорії до 62 кг бронзова призерка Ігор-2020 пройшла справжнє випробування, здолавши трьох чемпіонок світу різних років. Вона почергово перемогла Орхон Пуревдорж з Монголії (8:7), болгарку Біляну Дудову (7:3) та віцечемпіонку Токіо-2020 Айсулуу Тинибекову з Киргизстану (9:2).

Особливої уваги заслуговує той факт, що вперше з 2004 року Україна знову мала свою представницю у фіналі жіночої боротьби на Олімпійських іграх!

У завершальній сутичці за «золото» Ірина Коляденко зустрілася з однією із фавориток турніру — віцечемпіонкою світу японкою Мотокі Сакурою, у якої наша спортсменка ще ніколи не вигравала. На жаль, не вдалося змінити історію протистоянь і у фіналі Ігор-2024. Попри те, що Ірина активніше розпочала сутичку і заробила 1 бал, до кінця першого періоду японка зуміла перехопити ініціативу на свою користь (1:4). У другому періоді, завдяки кільком результативним атакам, японка достроково одержала перемогу (1:12).

Відтак українка стала володаркою олімпійського срібла! До сьогодні її найвищим досягненням була бронза Токіо. Тож відтепер Ірина Коляденко — дворазова медалістка Олімпійських ігор.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ