Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Молдова викликає посла Росії через шпигунське обладнання на даху посольства

Міністерство закордонних справ Молдови викликає посла Росії для пояснень щодо виявленого журналістами шпигунського обладнання на даху російського посольства в Кишиневі.

Про це повідомляє молдовське відомство на сторінці у Facebook, передає Гал-інфо. 

За даними розслідування телеканалу Jurnal TV, на даху дипустанови розміщено 28 антен для стеження та перехоплення сигналів. Це майже вдвічі більше, ніж в посольствах в Брюсселі.

Експерти вважають, що через це обладнання Росія здійснює шпигунство - стежить за молдовською владою, поліцією та іноземними делегаціями.

МЗС Молдови назвало такі дії прямим викликом суверенітету країни та національній безпеці. Залежно від пояснень Росії, Молдова розглядатиме різні варіанти реакції.

"Ми вважаємо абсолютно неприпустимими будь-які акти іноземного шпигунства та втручання у внутрішні справи Республіки Молдова, які ставлять прямий виклик суверенітету та національній безпеці нашої держави. Росла Росії в Кишиневі викликатимуть для роз'яснення щодо створеної ситуації. Залежно від подальших розробок, влада Республіки Молдова проаналізує кілька варіантів реакції", — йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ