Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Молодіжки «Карпат» і «Шахтаря» зіграли внічию

Перед грою з львівськими «Карпатами» донецький «Шахтар» здобув три перемоги на старті сезону поспіль і очолив турнірну таблицю. Але виграти у місті Лева підопічним Валерія Кривенцова не вдалося. Більше того, більшу частину матчу «гірники» змушені були думати не про перемогу, а про те, як не програти. Зрештою все закінчилося бойовою нічиєю. Тож «Шахтар» поніс перші турнірні втрати в першості, а «Карпати» довели, що цілком готові поборотися за високі місця, описує гру Інформаційний центр ФК «Карпати»

А тепер про деталі принципового протистояння. 

На гру до Львова «Шахтар» приїхав у статусі лідера першості України і одразу заявив про свої наміри вивезти зі столиці Галичини три очки. Дебют поєдинку на полі стадіону «Україна» залишився за гостями, які більше за господарів контролювали м’яч і намагалися постійно тиснути на ворота «левів». І вже на 4-й хвилині «гірники» могли відкрити рахунок, але голкіпер «зелено-білих» Мозіль, який загалом провів дуже хорошу гру, ефектно витягнув круглого з-під поперечини після класного пострілу Арабідзе, який так само запам’ятався своїми діями, зі штрафного. Згодом м’яч міг залетіти до сітки воріт львів’ян після розіграшу кутового, але низку ударів «помаранчево-чорних» заблокували захисники львівської команди. 

«Карпати», зважаючи на активну гру «Шахтаря», головну свою увагу в першому таймі зосередили на безпеці власних воріт, але водночас не забували вибігати і в контратаки. І на 21-й хвилині зробили це дуже вдало. Черговий випад «зелено-білих» завершився тим, що «гірники» вибили м’яча на кутовий. Савошко з корнера виконав навіс в штрафний майданчик, де центральний захисник «помаранчево-чорних» Качараба (між іншим, вихованець Академії футболу «Карпат») зіграв рукою і арбітр матчу Ігор Пасхал з Херсону без вагань вказав на 11-метрову позначку. Штатний пенальтист карпатівської молодіжки Савошко з точки пробив бездоганно – розвів голкіпера гостей Гриценка та шкіряну сферу по різних кутах воріт. 

Пропустивши гол, «Шахтар» не збавив обертів і продовжував атакувати, але за вісім хвилин після першого гола ледь не пропустив вдруге. Полюганич після флангового прострілу пробивав у дальній кут, однак круглий пройшов поряд із стійкою. А от у заключні 15 хвилин першого тайму нагоду забити мали тільки гості. Двічі упродовж двох хвилин поспіль (32-га і 33-тя хвилини) небезпечно пробивав по воротам Мозіля з дальньої відстані Арабідзе, але в обох випадках голкіпер грав бездоганно. Не зумів переграти стража воріт «левів» і Піхальонок, який класно пробив зі штрафного, але Мозіль вкотре не дозволив круглому залетіти до сітки своїх воріт. Тож на перепочинок команди пішли за мінімальної переваги в рахунку «Карпат».

Більше «Шахтар» володів м’ячем і по перерві. Але зрівняти рахунок «гірникам» ніяк не виходило – продовжував куражитися у рамці Мозіль та й загалом підопічні Олександра Чижевського і Михайла Дячука-Ставицького дисципліновано та досить організовано діяли у захисті. Більше того, «Карпати», як і в першому таймі, здорово вибігали в контратаки і мали гарні нагоди збільшити свою перевагу у забитих м’ячах. Зокрема, двічі міг забивати Габріель, який в перерві вийшов на заміну замість Саламахи. В одному епізоді партнери кинули його трохи правіше середини у прорив і він добряче приклався по м’ячу, але гарну реакцію виявив Гриценко. А в іншому моменті після подачі верхом центрфорвард галичан не зумів головою акцентовано пробити по воротах. 

Здавалося, що тактика гри від оборони дозволить «Карпатам» довести гру до перемоги. Але на 78-й хвилині підопічні Валерія Кривенцова таки зуміли відігратися. Арабідзе заробив штрафний зліва і сам же швиденько виконав м’яку подачу на лінію воротарського майданчика. І поки господарі розбиралися що й до чого, Адаменко, зігравши на випередження, головою переправив м’яча у сітку – 1:1.

В заключному відтинку зустрічі забити переможний гол мали нагоду як «помаранчево-чорні», так і «зелено-білі». Але обидва голкіпери за підтримки своїх партнерів по лінії оборони не дозволили нападу команди суперника бодай раз довести атаку до взяття своїх воріт.
4-й тур. 11.08.2016, 16:00. «Україна», Львів. 150 глядачів.
Похмуро. +15°С

Арбітр – Ігор Пасхал (Херсон).

Асистенти арбітра: Леонід Ярмолинський, Євген Петраков (обидва – Київ).
Четвертий арбітр – Степан Лапко (Львів).

Спостерігач арбітражу – Сергій Дзюба (Київ).

«КАРПАТИ» U-21: Мозіль, Олійник, Cениця (Виздрик, 46), Маркович, Бусько, Вербний, Рудика (Кльоц, 46), Савошко, Полюганич, Богач (Кадимян, 58), Саламаха (Габріель, 46).
Запасні: Данилів, Лебеденко, Толочко.
Тренер – Олександр Чижевський.

«ШАХТАР» U-21: Гриценко, Кирюханцев, Качараба, Безуглий, Мігунов, Зінкевич, Глущук, Піхальонок, Арендарук (Коробенко, 72), Арабідзе, Адаменко.
Запасні: Єфанов, Грачов, Сагуткін, Глагола, Ігнатенко, Яловенко.
Тренер – Валерій Кривенцов.

Голи: Савошко, 21 (пен.) – Адаменко, 78.

Попередження: Полюганич, 6, Савошко, 49, Кльоц, 53, Вербний, 82, Бусько, 82, Маркович, 90 – Арабідзе, 51, Глущук, 67.
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ