Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт  |  Кримінал

Молодіжці «Карпат» пропонували за гроші здати матчі з «Динамо» і «Шахтарем», - ФК

Футбольний клуб «Карпати» прокоментував спробу підкупу гравців своєї молодіжної команди.

Як інформує офіційний сайт львівського клубу, тиждень тому, за день до матчу «Динамо» – «Карпати» в чемпіонаті серед гравців віком до 19 років невідомий надіслав повідомлення одному з гравців «левів». Пропонував програти матч, інакше арбітр покаже 2 червоні картки.

Львівським футболістам хотіли заплатити 4 тисячі доларів США за програш

«За дивовижним збігом, все так і сталося. За кілька днів – нова погроза. Мовляв, у грі проти «Шахтаря» команді «світить» вже два пенальті та дві червоні. Але якщо, мовляв, програєте спеціально буде приз – 10 тисяч доларів. В аферу зловмисник намагався втягнути одразу п'ять футболістів «Карпат». А за день до гри призначив зустріч, приніс гроші та заохочував бонусами, зокрема тисячу доларів для того, хто «заробить» пенальті у власні ворота. Ясна річ, молоді «леви» від такої пропозиції відмовилися», - йдеться в повідомленні.  

Після передачі грошей, підозрюваного було затримано на гарячому. Очевидці зняли на відео, як усе відбувалося: опис хабаря, затримання та супровід до відділка.

Старший слідчий ГУ Нацполіції у Львівській області Іван Березюк повідомив телеканал ZIK: «Затриманий провини своєї не визнав. Відмовився від будь-яких показань. Вказана стаття передбачає обмеження волі на термін від 2 до 5 років або позбавлення волі на той самий термін».

Цю ситуацію прокоментував також віце-президент ФК «Карпати» Олег Смалійчук: «Карпати» не тільки грають в футбол. «Карпати» працюють санітарами лісу. Доволі брудного лісу. Надіюся, що ми разом всі об’єднаємося і закладемо початок кінця корупційної складової в українському футболі. На прикладі тих же Польщі чи Італії ми повинні добитися чесної гри. Тільки цей футбол буде подобатися уболівальникам». 

Матч проти «Шахтаря» юніори «Карпат» впевнено виграли 3:1 і не побачили перед собою жодної червоної картки.

«Вони довели, що боротися проти корупції у футболі можна! А ФК «Карпати» у встановленому порядку, повідомив відповідним листом про усе, що відбулося, Федерацію футболу України», - зазначили у Інформаційному центрі ФК «Карпати».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ