Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Москва активізувала кампанію дискредитації України на Близькому Сході - ГУР

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує, що держава-агресор росія активізувала дезінформаційну кампанію проти нашої держави на Близькому Сході.

Як зазначають в ГУР, завдання чергової гібридної операції кремля:

- виправдати загарбницьку війну;
- дискредитувати Україну та держави Заходу;
- нав’язати неприйнятні умови переговорів;
- поліпшити власне становище у регіоні;
а також ― домогтись зменшення економічного і політичного тиску, якого москва зазнає через агресію та вчинення воєнних злочинів.

Для досягнення вказаних цілей росія посилено використовує свою агентурну мережу, засоби пропаганди та дипломатичні представництва.

Так, працівники російського посольства у Єгипті отримали вказівки з кремля  провести низку зустрічей під дипломатичним прикриттям для поширення дезінформації про війну та здійснення вербувальних заходів.

Також у межах операції росіяни розсилають до посольств інших держав у Каїрі пропагандистські матеріали, у яких виправдовують ведення війни проти України.

Йдеться, зокрема, про два папірці під назвами: “О роли Запада в конфликте на Украине” та “О ситуации вокруг Украины”.

У вказаних матеріалах подано путінську версію історії України з моменту краху радянського союзу, а терористична агресивна росія представлена як жертва.

Ключова ідея, яку просуває кремль на Близькому Сході ― безальтернативність нав’язаного ним сценарію завершення війни.

Він включає позбавлення України військової допомоги з боку Заходу, припинення бойових дій Силами безпеки і оборони нашої держави, збереження москвою контролю над окупованими українськими територіями та інші нісенітниці на кшталт “вічного позаблокового статусу”, “денацифікації” та “демілітаризації”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ