Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Мотор, знято: у Львові стартує Фестиваль короткометражного кіно

XII львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art триватиме з 19 по 25 серпня. Про це сьогодні, 19 серпня, повідомила кореспондентка Гал-інфо.
Фото Гал-інфо

Програмна директорка заходу Ольга Райтер повідомила, що цьогоріч бажання взяти участь у фестивалі виявило понад 1290 людей з усього світу. Однак, лише кожен десятий фільм потрапив до програми Фестивалю.

Особливість цьогорічного заходу полягає в тому, що його проведуть у День Незалежності. Тож, вже 23 та 24 серпня аудиторії представлять конкурсні та позаконкурсні кінострічки. Водночас, учасники боротимуться за перемогу в міжнародному та національному конкурсах.

Серед учасників Фестивалю є і режисерка фільму “Плюс один” Мира Клочко. Вона розповіла про локації у Львові, де вона знімала свою короткометражку. “Я навчаюсь у Празі, втім давно мріяла показати місто Лева зі своєї режисерської перспективи”.

Такі проекти додають важливості та популяризують кіноіндустрію в Україні, зокрема у Львові.

За словами голови Освітнього центру з прав людини у Львові Володимира Бєглова, лейтмотивом Фестивалю є лозунг: “Dare to see”, що в перекладі з англійської означає “наважся побачити”.

“Люди живуть в так званих “інформаційних бульбашках”, які впливають на них, на те, що відбувається довкола та зрештою на їхні вчинки”, - зазначив Володимир Бєглов.

Короткометражні фільми на ці та інші теми ви зможете побачити на Фестивалі кіно. Офіційне відкриття відбудеться сьогодні о 19:00 у Львівського органному залі.

Усі деталі щодо місць та дат проведення заходу можна дізнатися на офіційному сайті Wiz-Art.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ