Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Музей історії релігії презентує унікальний проєкт подружжя відомих митців

2 лютого у Львівському музеї історії та релігії буде представлено проєкт Віктора та Наталії Проданчуків “…Тільки політ…”. Про це інформує ЛОР.

Ця виставка – це не просто збірка картин, але й глибока рефлексія стосовно історичних переживань, втрат та сподівань на майбутнє, котрі мають місце і в сьогоденні.

Серії робіт в даному проєкті відображає трагічні наслідки війни на теренах України через призму мистецтва. Це творче відтворення вражає не лише своїм художнім вираженням, але й показує глибинні почуття, спонукаючи глядачів до роздумів над значенням пам’яті та людської стійкості.

Роботи виконані змішаними техніками, особливо скульптури та рельєфи, не лише відтворюють біль та страждання, але й вражають своєю емоційною силою та глибокою символікою.

Автори, створюючи цю виставку, спрямовують свою творчість на поглиблене відтворення важливих моментів історії, що мають величезне значення для сучасного світу. “Тільки Політ” – це не лише колекція картин, але й глибока медитація про значення миру та важливість пам’яті про минуле.

Віктор Проданчук – український митець, реставратор, художник, скульптор, різьбяр та коваль. Брав активну участь у реставрації Успенського собору Києво-Печерської лаври та Михайлівського Золотоверхого собору. Наразі автор займається скульптурою, графікою, експериментує з різноманітними техніками та матеріалами, такими як бронза, скло, шамот, дерево, гальванопластика та мідь. Також займається організацією культурних подій за участі харківських культурних установ та в колаборації з представниками мистецької діяльності з Харкова.

Наталія Проданчук – українська художниця, графік, модельєр. Мисткиня експериментує з різними матеріалами, зокрема працює з технікою розпису по велюзі та шовку, а також надає перевагу внутрішньому світу та почуттям, використовуючи орнаментику прадавніх культур та гармонію кольорів.
Віктор та Наталія Проданчук зовсім нещодавно створили та реалізували незабутній  проєкт “руйНАЦІЯ”, котра була представлена у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків (м. Луцьк), що займала площу біля 1000 кв.м. та тривала цілий рік, починаючи з 24 серпня 2022 року.

Початок – о 16.00 (вул. Музейна,1)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ