Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

МВФ відновив сьогодні онлайн-місію щодо перегляду програми з Україною

Місія Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду з питань першого перегляду програми для України у форматі Stand-by поновлює роботу сьогодні, 11 січня.

Про це УНН повідомили у представництві МВФ в Україні.

"Місія Європейського Департаменту МВФ з питань першого перегляду програми сьогодні поновлює свою роботу дистанційними зустрічами з представниками влади", - повідомили у представництві.

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду 21 грудня, розпочала роботу в Україні.

Найближчим часом місія МВФ розпочне роботу в Україні

Рада директорів Міжнародного валютного фонду у червні ухвалила надання Україні 5 млрд доларів на 18 місяців в межах угоди Stand-by. Перший транш за новою програмою обсягом 2,1 млрд дол. Україна отримала вже 12 червня. Україна сподівалася, що до кінця року місія МВФ таки проведе роботу у Києві, щоб дати оцінку підстав для виділення ще одного траншу.

Рада директорів МВФ затвердила нову Програму Stand-by для України

Утім, у вересні у Фонді заявили, що продовження програми фінансової підтримки України від МВФ залежить, зокрема, від незалежності антикорупційних органів. Після цього КСУ ухвалив ще й рішення щодо скасування покарання за брехню в деклараціях, що вплинуло на е-декларування. Західні партнери очікували від України врегулювання ситуації. Наразі частина необхідних для цього законопроектів ухвалена.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ