Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

МВС спільно з Мінцифри весь процес купівлі-продажу авто переведуть у Дію

У вересні МВС спільно з Мінцифри весь процес купівлі-продажу автомобілів переведуть у цифровий формат — у Дію.

Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України з посиланням на міністра Ігоря Клименка. 

«Потрібні будуть тільки продавець-покупець і два смартфони у них. Також ми ліквідуємо обов'язкову технічну експертизу - людям не потрібно буде стояти в чергах, давати можливі хабарі – технічна експертиза залишиться тільки при першій реєстрації автомобіля і по бажанню покупця автомобіля, який захоче перевірити технічний стан авто», — зауважив Ігор Клименко.

Також глава відомства повідомив, що з червня автосалони зможуть проводити реєстрацію авто. Покупець одразу в автосалоні зможе отримувати техпаспорт і номерний знак. В сервісний центр громадянину не потрібно буде звертатись.

«Більш того, ми відміняємо транзитні номери, яких видавалося в рік приблизно півтора мільйона. Транзитний номер може бути виданий тільки у випадку, якщо громадянин сам захоче проїхатися на транзитному номері, наприклад, з Києва до Ужгорода, і там вже зареєструвати автомобіль. У серпні плануємо ввести онлайн-купівлю номерних знаків. Кожен громадянин зможе перевірити, які знаки є в наявності, забронювати онлайн на 10 діб і придбати у зручний час», — повідомив міністр МВС Ігор Клименко.

Додаткового фінансування це не потребуватиме, зауважив Ігор Клименко, адже частину коштів будуть заробляти суб'єкти господарювання, тобто магазини, які продають автомобілі й будуть надавати ці послуги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ