Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ми хочемо жити в європейській цивілізованій країні, - Садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що розпорядження Кабміну про зупинку євроінтеграційного процесу має бути скасоване, а угода про асоціацію мусить бути підписана у Вільнюсі, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Розпорядження Кабміну викликало шок в усіх мешканців міста. Ми з надією чекаємо, що у Вільнюсі буде підписана угода про євроасоціацію. Ми не можемо навіть подумати, що може бути якийсь інший курс.

Враховуючи, що ми в суботу вшановуємо жертв голодомору, українці повинні добре знати свою історію. Чому це відбулося? Тому, що не було власної держави, ми не були частиною Європи. Тому європейськість України і Європейський Союз – це запорука того, що ми будемо мати європейські цінності і ніколи така біда в нас не повториться. Я дякую, що сьогодні екстрено зібралися депутати міської ради, ухвалили звернення. Ми розуміємо, що перед нами дуже складний шлях, ніхто пелюстки троянд кидати під ноги не буде. Будуть шипи, будуть палиці, але ми повинні пройти цією дорогою, бо ця дорога веде до успіху нашої держави.

Львів’яни повинні бути небайдужі. Кожен львів’янин повинен висловити свою чітку принципову позицію, тому що сьогодні вирішується доля наших дітей, наших внуків. Це є історичний шанс. Ми бачимо рівень життя, який сьогодні є в громадян Європейського Союзу і рівень життя, який є в нас. Ми хочемо змін, ми хочемо жити у європейській цивілізованій країні. Не можна бути байдужим, треба бути твердим у своїх переконаннях і вистояти цей складний шлях.

Розпорядження Кабміну має бути скасоване. Це має зробити або Кабмін, або Президент. Бо це розпорядження йде в розріз з інтересами громадян України, воно є не українське по своїй суті, бо Україна має бути частиною Європи, а не йти невідомо в якому напрямку.

Є завжди можливість виправляти помилки. Шанують і поважають тоді, коли помилки виправляються. Угода має бути підписана вкінці наступного тижня. Є ще тиждень і можна ще дуже багато зробити. Для мене важливо, щоб угода була підписана. Ми для цього готові зробити можливе і неможливе. Львів завжди стояв  як твердиня національних європейських цінностей. Ми так і будемо діяти послідовно», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Мер Львова додав, що закликав українські міста вивісити на фасадах будівель міських рад прапори ЄС

«Ми закликали усіх приєднатися, виявити свою позицію. Подивимось, хто приєднався, а хто буде роздумувати, ховатися, хворіти, знаходити інші причини. Завжди є момент істини. Хто є твердий, того завжди будуть поважати», - переконаний Андрій Садовий.

Нагадаємо сьогодні на позачерговій сесії Львівської міської ради прийнята євроінтеграційна заява.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ