Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

“Ми входимо в нову – довготривалу – фазу війни”, – Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що Україна переходить у нову довготривалу фазу війни.
Олексій Резніков

Про це він зазначив у своєму зверненні.

За його словами, щоб в ній перемогти Україні треба ретельно планувати ресурси.

Олексій Резніков підкреслив, що Україна не готувалася воювати “до 9 травня”, що було певним моральним рубежем. Тож треба планувати ресурси, щоб ворог врешті-решт не витримав.

“До 9 травня Росія отримала стратегічну поразку – не змогла знищити українську Державу шляхом військової інтервенції та зміни влади на російських маріонеток. Ми змусили її знизити масштаб цілей до оперативно-тактичного рівня“, – зазначив він.

Резнікові наголосив, що росія значно переважає Україну в ресурсах. Також було розуміння того, що запаси радянського озброєння в умовах інтенсивних бойових дій обмежені. Завдяки постійним зустрічам з міністрами оборони країн-партнерів та перемовинам вдалося змінити філософію у підтримці України.

“Ми вже отримуємо важке озброєння від партнерів. Зокрема, американські гаубиці М777 калібру 155 мм вже працюють на фронті. Три місяці тому це вважалося неможливим“, – сказав Рєзніков.

Щодо забезпечення Сил оборони України, Міністр оборони зазначив, що ескалація спровокувала вибухове зростання оборонних потреб.

До цього Україна не була готова в повному обсязі.

Завдяки мобілізації народу, діям влади та роботі волонтерів вдалося закрити гострі потреби.

“В підсумку було запущено процеси, які забезпечать нарощування оборонного потенціалу України. Це стосується і закупівель, і виробництва необхідного. Ми орієнтуємося на потребу забезпечити 1 млн людей, які долатимуть ворога. Скажімо, якщо рахувати з 24 лютого, то наприкінці квітня з загальної кількості бронежилетів, наданих силам оборони, 50% забезпечило Міністерство оборони, а інші 50% – це різні форми благодійної допомоги, це заслуга громадян, волонтерів, громадських організацій. Станом на 13 травня це відношення склало вже 57% на 43%. Кожного дня ми нарощуємо обсяги постачання“, – зауважив очільник міноборони.

Олексій Резніков заявив, що наразі Уряд інвестує в сучасну українську зброю та перебудовує процеси, щоб збільшити спроможності.

“Вже зараз ми тримаємо планку, щоб кожного дня в резерві будо засобів бронезахисту не менше, ніж на 2 бригади. І цей обсяг зростатиме“, – сказав він.

Зараз понад 1,5 тисячі українських військових вже навчаються чи найближчими днями почнуть опановувати техніку партнерів. Вони повернуться в ролі інструкторів, а хтось артилеристом одразу піде в бій.

“Поки важке іноземне озброєння урівноважить сили і забезпечить злам на користь України, мине час. Зараз його присутність точкова, це треба розуміти“, – додав Резніков.

Також він наголосив, що перемога України – це відновлення суверенітету та територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ