Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Михайло Фоменко: "Хлопці спробують реалізувати свої можливості на сто відсотків"

Наставник національної збірної команди України Михайло Фоменко дав передматчеву прес-конференцію напередодні кваліфікаційної зустрічі чемпіонату Європи 2016 року із командою Іспанії.

-  Михайле Івановичу, як Ви прокоментуєте кадрову ситуацію перед матчем з Іспанією? Чи всі здорові? Що з Гармашем?

-  Лазарет порожній, всі живі-здорові. Щодо Гармаша - як і всі він готується до завтрашнього матчу. Буде грати чи ні - ще є час, визначаємося зі складом в день гри.

-  Іспанія усіх дивує складом з матчу у матч. Але зараз у них низка основних гравців травмовані. На яку збірну Іспанії Ви налаштовуєтеся?

-  У іспанців міняється склад з матчу у матч, але результат один і той же. Він обіграють всіх. Це команда, яка може зіграти три дні поспіль різними складами - результат буде один. Постараємося порушити цю закономірність. Все залежить від наших хлопців, які отримали достатньо інформації по супернику. Розуміють, що хто б не вийшов у їх складі - матч буде дуже-дуже складним. Дай Бог, щоб результат був позитивним для нас.

-  Вісенте Дель Боске згадав першу гру в Севільї, сказавши, українці, ймовірно, не заслуговували на поразку. Що згадуєте Ви з тієї гри?

-  Не тільки згадуємо, але ще і подивилися фрагменти того матчу. Те, що сталося - вжн історія. Головне - зробити правильні висновки і не допускати помилок, яких припустилися у виїзному поєдинку. Якщо будуть моменти, а вони обов'язково будуть, - їх потрібно реалізувати. Мали кілька нагод в Іспанії, але не змогли їх реалізувати. Можна думати і згадувати що завгодно, але це вже історія. І ми,і суперник буде грати по-іншому. Хлопці все прекрасно розуміють і завтра спробують реалізувати свої можливості на сто відсотків.

-  Які у нас шанси на перемогу завтра?

-  Шанси є навіть тоді, коли їх немає. Потрібно виходити на футбольне поле і битися за перемогу, типа че, що обстановка на стадіоні не дозволитьзіграти так, як ми зіграли в Македонії в першому таймі.

-  Наскільки наше завдання спрощує той факт, що Іспанія не матиме мотивації у майбутньому протистоянні?

-  Хто сказав, що вона не буде вмотивована? Не тільки вихід з групимотивує збірну. У з'являться на полі п'ять-шість гравців, які виходили на заміни у попередніх зустрічах. Вони повинні заявити про свої претензії наці позиції по відношенню до своїх партнерів. Постараються скористатися шансом, щоб закріпитися в основному складі. У клубах ще таке можливо, а в збірній щоб хтось вийшов на поле без мотіваціі - я таких речей не розумію. У збірній не можна грати без мотивації.

-  У Македонії у складі національної команди дебютував Караваєв, зіграв Маліновський. Що можете сказати про рівень їх гри і чи є у них шанс вийти на поле у матчі з іспанцями?

-  У них було досить мало часу, щоб проявити себе. Але вони знають, що збірна потребує таких гравців, як вони. Якщо потрібно буде виходити в основному складі - необхідно, щоб вони видавали максимум, який вони демонструють у поєдинках за свої клуби.

-  У складі "синьо-жовтих" є чимало вікових виконавців - Шевчук, Тимощук та інші. Як вони впливають на атмосферу у колективі?

-  Будь-яка команда - це різновидність сім'ї. Є свої сім'я, є клубна, а є у національній збірній. Їх участь має велике значення для нас. Я непозбуваюся вікових гравців, це не пріоритет тренера. Якщо гравецьвважає, що досяг певної вершини, то саме він повинен прийняти рішення, грати далі за збірну чи ні. Складно замінити людей, які стільки віддали українському футболу. Це єдиний колектив, і без таких футболістів дуже важко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ