Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Миколаївська ДФС викрила кол-центр, що працював на Росію

Миколаївська ДФС викрила кол-центр, що працював на Росію, - головне управління ДФС у Миколаївській області.

Державна фіскальна служба Миколаївської області викрила кол-центр, який крім несплати податків займався обслуговуванням російських підприємств, у тому числі у Криму, та передавав персональні дані українців представникам держави-агресора.

Про це повідомив в.о. начальника ГУ ДФС у Миколаївській області Роман Кріль.

За його словами, великий кол-центр на 250 осіб у Миколаєві привернув увагу Державної фіскальної служби через підозру у несплаті податків.

«Податківці за підтримки Служби безпеки України розпочали розслідування, результатом якого стало викриття цілої схеми протиправної діяльності. Крім того, що персонал кол-центру не був офіційно працевлаштований, а за рік офіс не виплатив державі 30 млн. грн. податків, дана структура тісно співпрацювала з російськими банками, підприємствами на території Криму. У ході своєї діяльності кол-центр передавав до свого центрального офісу у Москві та іншим російським підприємствам персональні дані українців», - наголосив Роман Кріль.

Він відзначив, що викрита Миколаївською ДФС схема завдавала не лише фінансових збитків державі, але й загрожувала національній безпеці.

«Під прикриттям комерційної організації фактично сформувався потужний канал витоку інформації. Адже невідомо куди, врешті-решт, потрапляли персональні дані українських громадян, які опинились в руках кол-центру, і яким чином цими даними розпоряджались у Росії», - відзначив Роман Кріль.

За його словами, станом на сьогодні діяльність Миколаївського кол-центру припинена, а його керівники будуть притягнуті до відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ