Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Минулого року на Львівщині презентували 30 театральних прем’єр

У 2018 році в області організували 30 театральних прем’єр і 857 концертних програм. Про це повідомила сьогодні під час звіту директор департаменту з питань культури, національностей і релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало.

“Лідер гастролей по Україні – Львівський обласний музично-драматичний театр ім.Ю.Дрогобича. Ми маємо позитивну динаміку збільшення кількості глядачів на виставах, а саме 493 516, здійснили гастролей 173 по області, 235 по Україні та 17 за кордон”,  – наголосила Мирослава Туркало.

Серед організованих театральних проектів - ХХІХ Міжнародний театральний фестиваль "Золотий Лев на вулиці – 2018", постановка опери “Коли цвіте папороть” Є.Станковича на сцені Львівської національної опери, презентація прем’єрної вистави "Мазепа" (трагедія на 5 дій) Ф. Стригуна  у Національному академічному українському музично-драматичному театрі імені   М.Заньковецької та Прем’єра епічної притчі "Мойсей" за І. Франком у  Львівському академічному музично-драматичному театрі ім. Ю.Дрогобича.

За словами Мирослави Туркало, концертне мистецтво представили у 18 країнах світу.

“Львівська філармонія презентувала  наше українське мистецтво у 102 творчих виступах. Для цього колектив здійснив 32 поїздки до різних країн”,– розповіла Мирослава Туркало.

Також вона зазначила, що досягненням Львівщини є присвоєння Львівській обласній філармонії статусу національної. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ