Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Мирон Маркевич зустрівся з студентами ЛДУФК

У Львівський державний університет фізичної культури ім. Івана Боберського вчора, 19-го березня, завітав прославлений тренер і футболіст, Заслужений тренер України, випускник 1968 року тоді ще Львівського державного інституту фізичної культури – Мирон Богданович Маркевич.

Ректор Університету, професор Євген Приступа представив гостя, на зустріч з яким прийшли студенти і викладачі вишу. Мирон Маркевич розповів чимало цікавого із власного тренерського досвіду і перспектив українського футболу у світовому масштабі.

«Дуже приємно сьогодні бути з вами. Дивлюся на молодих людей, які народилися в Україні, і серце радіє за вас, нашу молодь. У 32 роки мені вже довелось працювати головним тренером. Був таким, як ви. Зауважу, що багато вдавалося зробити, але це було непросто. Це була щоденна важка праця. – зазначив Мирон Маркевич. – Уболівальника не обманеш. Люди йдуть дивитися на гравців, які є неординарними особистостями, індивідуальностями на футбольному полі. Багато моїх вихованців зараз працюють тренерами. З приємністю спостерігаю за їх роботою. Головне для тренера – результат, який всі хочуть бачити».

Учасники зустрічі мали нагоду поставити Миронові Богдановичу багато запитань. Зокрема, на питання, чи бачите Україну в найближчі десятиріччя призером чемпіонату Європи або чемпіонату світу, він відповів, що завдання на теперішній час – потрапити у фінальну частину чемпіонату Європи 2020 року.

«Для України Мирон Маркевич – легендарна, унікальна, але надзвичайно скромна людина. Коли Мирон Богданович очолював національну збірну України з футболу, то відзначився лише перемогами і тільки однією нічиєю команди. На даний час він створив у Винниках прекрасний «футбольний оазис», де відкрито дитячу футбольну школу імені його батька Богдана Маркевича, який багато років тут працював дитячим тренером, а також збудовано весь необхідний інфраструктурний комплекс для занять футболом. – розповів Андрій Дулібський, завідувач кафедри футболу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. – Зараз Мирон Богданович очолює комітет національних збірних команд України Федерації футболу України, відповідає за підготовку всіх збірних команд України – від юнацьких до національної».

Під час зустрічі ректор Євген Приступа подарував Миронові Маркевичу науково-популярне видання «Іван Боберський – основоположник української тіловиховної і спортової традиції» та енциклопедичне видання «Львівський державний університет фізичної культури».

На завершення учасників чекала автограф-сесія та можливість сфотографуватися з легендарним Мироном Маркевичем, який на прощання зазначив: «За вами – майбутнє! Потрібно добре вчитися, бо без знань – це даремна трата часу. У вас є можливість їздити по світу, вчити іноземні мови. Колись я вчився в єдиній на той час англійській школі у Львові. Якщо сказати кілька слів про Львів, то є потреба створити футбольний клуб, який працюватиме на результат. А не так, що два рази вдарив по м’ячу і вже гравця продають. Коли бачимо, як зростають діти – це стає для нас великим стимулом. Зараз непростий час, тому мрію бачити Україну сильною державою».

ЛДУФК

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ