Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Миротворці для Донбасу: у Сайдіка розповіли про "неформальний документ"

Обговорення ідеї та параметрів можливої спільної місії ООН та ОБСЄ на сході України мало місце на полях засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ 6-7 грудня 2018 року в Мілані, де Мартін Сайдік презентував відповідний "документ для обговорення", який носив неформальний характер

Про це Укрінформу повідомили в офісі Спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі (ТКГ) Мартіна Сайдіка.

"Обмін думками щодо цієї теми відбувся на полях засідання Ради міністрів ОБСЄ у грудні у Мілані, за Італійського головування. У цьому зв’язку послом Сайдіком було презентовано документ для обговорення (discussion paper), розроблений за участі послів Мореля (координатор політичної підгрупи ТКГ від ОБСЄ П’єр Морель) та Апакана (голови СММ ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан)", - прокоментували в офісі інформацію про те, що представники ОБСЄ в ТКГ виступали з пропозицією розгортання на Донбасі спільної місії ОБСЄ та ООН, яка б передбачала військовий та поліцейський компоненти та міжнародну адміністрацію.

Поруч з цим, було зазначено, що усі троє співавторів неофіційного документа виступали "у своїх особистих якостях".

"Зміст документа для обговорення та обмін думок щодо нього не оприлюднювалися", - додали в офісі Спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі.

Як повідомлялося, 16 січня міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час спілкування з журналістами в Сєверодонецьку повідомив, що представники ОБСЄ, які працюють, у тому числі, на мінському майданчику, вийшли з пропозицією створити спільну миротворчу місію ООН і ОБСЄ. Ця спільна місія повинна мати військовий компонент, поліцейський компонент і міжнародну адміністрацію.

10 січня діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак під час прес-конференції у Відні заявив, що якщо буде рішення про розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі, то ОБСЄ готова використати свій досвід на місцях для надання підтримки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ