Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Мисливці за металобрухтом викопали біля Яворова снаряд

Учора, 15 січня, на полі, біля об’їзної дороги міста Яворова Львівської області виявлено снаряд Другої світової війни. Про це повідомив власкорові Гал-інфо начальник Яворівського РВ ГУ ДСНС у Львівській області, полковник цивільного захисту Руслан Іванчишин.

З його слів, смертоносну знахідку, яку рятувальники разом з поліцейськими огородили й охороняють, сьогодні заберуть і знищать піротехніки.

На запитання журналіста, як саме вдалося виявити цей снаряд, – головний рятувальник Яворівщини відповів, що його викопали мисливці за металобрухтом за допомогою металошукача.

«Це вже не перший випадок, коли у львівському прикордонні дають про себе знати снаряди Другої світової війни. Тому Яворівський РВ ГУ ДСНС у Львівській області виступив із черговим зверненням до громадян, в якому попереджає про те, що при виявленні вибухонебезпечних предметів часів минулих війн слід зателефонувати за номерами – «101» або «102» та повідомити, де він знаходиться. Далі – необхідно обгородити це місце та не допускати до нього інших людей, особливо – дітей. Не чіпати, не пересувати, не стукати по корпусу, не розбирати. Адже радіус розльоту небезпечних частин розірваного снаряда може досягати кількасот метрів», – наголосив полковник цивільного захисту Руслан Іванчишин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ