Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Мисливці за "Шахедами": В Україні стартуватиме другий хакатон для боротьби з дронами

24 та 25 червня в межах проєкту Армія дронів відбудеться другий щорічний Drone Hackathon «Anti-Shahеd».

"Наша ціль — об’єднати талановитих розробників, інженерів, кіберспеціалістів та ентузіастів, які створять передові системи і технології для виявлення, відстежування та знищення ворожих дронів. Нові технології допоможуть боротися з ворожими дешевими шахедами та не витрачати потужні ресурси наших сил ППО", - повідомляють в Мінцифри.

Під час хакатону учасники зможуть представити ідеї для представників Сил безпеки та оборони України. Якщо продукт доведе свою ефективність, а Сили оборони підтвердять, що саме така розробка необхідна тут і зараз — переможець отримає контракт на $1 млн на реалізацію або масштабування розробки, що знищуватиме ворожі дрони в українському небі.

Як пояснюють у міністерстві, ви можете стати учасником хакатону, якщо:

  • маєте ідеї розробок та хочете отримати фінансування для реалізації ідей;

  • прагнете представити створені defense-tech розробки, які допоможуть боротися з ворожими безпілотниками і знищувати їх;

  • виробляєте БПЛА, які можуть бути ефективними на полі бою.

Щоб долучитися до хакатону можна подати заявку на участь за посиланнямДеталі про подію отримаєте з підтвердженням участі в Drone Hackathon «Anti-Shahеd».

Раніше в межах Армії дронів уже відбувся перший Drone Hackathon. Із 30 сформованих команд, які презентували технологічні рішення в розвитку БПЛА, шестеро стали переможцями. За пів року вони втілили свої ідеї в продукт, який продемонстрували на полігоні. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ