Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Митний пост „Львів-залізничний” ліквідовано

Наказом Держмитслужби від 23 грудня 2005 року № 1267 „Про створення митного поста та внесення змін до наказу Держмитслужби від 23 травня 2005 року  № 419” ліквідовано митний пост „Львів-залізничний”.
Наказом Держмитслужби від 23 грудня 2005 року № 1267 „Про створення митного поста та внесення змін до наказу Держмитслужби від 23 травня 2005 року  № 419” ліквідовано митний пост „Львів-залізничний” – про це повідомив Комітет підприємців Львівщини.
Аргументація ДМСУ щодо ліквідації поста базується на „розробці нової структури Львівської митниці” – йдеться у листі Держмитслужби України, який є у Комітету підприємців Львівщини.
Нагадуємо, що за результатами робочої зустрічі КПЛ із керівництвом Львівської митниці, яка відбулась 16 листопада 2005 року, було вирішено звернутися до Держмитслужби України із листом.
23 листопада 2005 року Комітетом було відправлено лист № 62, у якому аргументовано доводилось про недоцільність створення митного посту „Львів-залізничний”. Зокрема, наголошувалося, що створення митного поста на одній із залізничних станцій м. Львова призведе до монополізації надання певного переліку послуг, пов’язаних з проведенням процедур митного оформлення, перевантаженням, переадресацією та інших вантажів, суб’єкти ЗЕД будуть вимушені нести додаткові витрати, зумовлені митним оформленням своїх вантажів; реалізація наказу потребує додаткового кадрового (митники, брокери) технічного (оргтехніка, зв’язок, приміщення, територія) забезпечення, що передбачає додаткові непродуктивні витрати не лише суб’єктів ЗЕД, а й бюджетних коштів; наказ не містить економічного обґрунтування або посилань на таке обґрунтування щодо доцільності створення митного поста „Львів-залізничний”
16 грудня 2005 року на другому форумі „Бізнес і влада – партнери”, у своєму виступі член КПЛ Теодор Дяків ще раз підняв проблему ігнорування проблеми створення митного посту „Львів-залізничний”.
3 січня 2006 року на адресу КПЛ надійшла відповідь ДМСУ, у якій йдеться про ліквідацію митного поста „Львів-залізничний”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ