Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

МЗС Грузії відреагувало на висилку посла з України

Міністерство закордонних справ Грузії висловило глибоку стурбованість рішенням української влади вислати посла Грузії з території України для консультацій.

Напередодні МЗС України викликало посла Грузії Георгія Закарашвілі для розмови через стан ув’язненого експрезидента Міхеіла Саакашвілі. Після цього дипломат мав відбути на батьківщину.

Про це йдеться у заяві, яка опублікована на сайті МЗС Грузії.

"Ця акція є крайньою формою ескалації дипломатичних відносин, і дуже прикро, що офіційний Київ йде на такий крок проти дружньої держави та народу", — йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства Грузії.

У грузинському МЗС наголосили, що рішення про висилку їхнього посла з України "незрозуміле".

"Причина, названа українською владою, робить це рішення особливо незрозумілим. Рішення Страсбурзького суду поклало край спекуляціям щодо стану здоров’я засудженого Міхеіла Саакашвілі, чим ще раз підтвердило найвищі стандарти захисту прав колишнього президента державою. На тлі такого розвитку подій рішення української влади суттєво шкодить стратегічним відносинам двох країн і є прямим втручанням у внутрішні справи суверенної держави", — йдеться у заяві.

Крім цього, у відомстві висловили сподівання про те, що "Київ перегляне своє рішення і докладе зусиль для подальшого розвитку історично дружніх відносин між двома країнами".

"Хочемо ще раз підкреслити, що підтримка Грузією територіальної цілісності та суверенітету України та українського народу є непохитною. З початку війни Грузія надає Україні політичну та гуманітарну підтримку як на двосторонньому рівні, так і в різних міжнародних форматах", — заявили у МЗС Грузії й додали, що офіційну позицію Тбілісі українській стороні також доніс надзвичайний і повноважний посол Грузії Георгій Закарашвілі під час зустрічі, яка відбулася 4 червня в Києві у МЗС України.

Також у МЗС Грузії зазначили, що країна й надалі висловлюватиме солідарність і підтримку Україні, яка перебуває у стані війни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ