Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

МЗС України поширило попередження у зв’язку з футбольним матчем у Загребі

Прес-служба МЗС України поширила попередження громадянам України у зв’язку з проведенням 24.03.2017 р. у м. Загреб відбіркового футбольного матчу Чемпіонату Світу між національними збірними командами України та Хорватії.

"У зв’язку з проведенням 24.03.2017 р. у м.Загреб відбіркового футбольного матчу Чемпіонату Світу між національними збірними командами України та Хорватії очікується прибуття великої кількості українських вболівальників.

У цьому зв’язку, рекомендуємо громадянам України бути особливо уважними під час відвідання м. Загреб та дотримуватися правил поведінки та законодавства Республіки Хорватія.

Відповідно до норм законодавства Республіки Хорватія, іноземець під час короткострокового перебування в країні зобов'язаний зареєструвати місце свого проживання протягом 2-х днів з моменту в’їзду, або у разі зміни місця проживання.

Заяви на реєстрацію місця проживання повинні бути подані до відділу поліції за місцем знаходження житла (апартамент, готель тощо), де мешкатиме іноземець.

Порушення режиму реєстрації місця проживання на території Хорватії тягне за собою накладання штрафу.

Для отримання в’їзної візи до Хорватії потрібно звертатися до Посольства Республіки Хорватія в Україні. На прикордонних пунктах пропуску Республіки Хорватія візи не оформлюються. Іноземці, які мають діючу  дво- або багаторазову шенгенську візу або дозвіл на перебування в країні Шенгенської зони, Болгарії, Румунії та Кіпру, можуть відвідувати Хорватію без необхідності оформлення хорватської візи та перебувати на її території у період дійсності вищезазначених віз або дозволів. При цьому термін перебування не може перевищувати 90 днів  протягом 180 днів.

У випадках потрапляння у надзвичайні ситуації, загрози життю та здоров’ю громадянам України слід невідкладно звертатися на "гарячу лінію" Посольства України в Республіці Хорватія за номером телефону: +385916051010, адреса електронної пошти: [email protected].

Крім того, прийом звернень громадян здійснює цілодобова «гаряча лінія» МЗС України: +38-044-238-16-57, адреса електронної пошти [email protected]", - сказано у попередженні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ