Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На 50-му КМКФ «Молодість» відбулися покази фільмів позаконкурсної програми «Українські прем’єри»

У позаконкурсній програмі «Українські прем’єри» на 50-му ювілейному Київському міжнародному кінофестивалі «Молодість» показали стрічки «До щастя», «Боксерське кіно», «Моя війна», «Депортація. 44–46», «Пульс» і «Місто, яке зникає».

Картини представили режисери та команди фільмів. Також у межах фестивалю відбулися сеанси фільмів «Я працюю на цвинтарі» та «Пульс» з використанням аудіоописів та адаптованих субтитрів. Ці технології допомагають людям з вадами зору та слуху мати доступ до відеоконтенту й отримати справжній синефільський досвід в кінотеатрах.

«До щастя»

реж. Вінсент Міттель

У центрі сюжету художньої стрічки історія Григорія, який страждає на церебральний параліч. Відправною точкою служить втрата героєм власної домівки. Без грошей, роботи, друзів й рідних Григорій починає свій важкий і вкрай насичений шлях до щастя.


«Боксерське кіно»
реж. Дмитро Бондарчук

Це дванадцятираундовий фільм-поєдинок, який досліджує історію боксу в її зафільмованих проявах — від німого кіно, до сучасних поєдинків-блокбастерів.


«Моя війна»
реж. Маша Кондакова

У документальній стрічці «Моя війна» режисерка спостерігала за трьома героїнями: «Лерою» (Валерія), «Лютиком» (Іра) та «Відьмою» (Олена). Вона проводила з ними багато часу поза зйомками — прагнула, щоб вони звикли до неї та камери. Кондакова прагнула передати їхнє життя максимально правдиво — тож у фінальному монтажі картини багато довгих планів, які не перериває навіть важка тиша.


«Депортація. 44-46»
реж. Олеся Моргунець-Ісаєнко

Гібридний документально-ігровий фільм присвячено примусовому виселенню у 1944-1946 роках понад 480 тисяч українців з територій, які розташовані в сучасній південно-східній Польщі: Холмщина, Надсяння, Підляшшя та Лемківщина.

«Пульс»
реж. Сергій Чеботаренко

Спортивна драма «Пульс» розповідає історію української атлетки Оксани Ботурчук — чемпіонки та багаторазової призерки Паралімпійських ігор. 


«Місто, яке зникає»
реж. Віктор Придувалов

Це документальний фільм про Київ — місто, що швидко змінюється. Новобудови витісняють з вулиць старі будинки. Головним персонажем історії є мовчазний фотограф, який знимкує старі будинки та своїх співрозмовників. 


50-й ювілейний кінофестиваль «Молодість» відбувається з 29 травня по 6 червня за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з питань кіно та Київської міської державної адміністрації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ