Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На арсеналі в Балаклії пролунало кілька вибухів

У Балаклії прогриміли кілька вибухів, валить дим.
На арсеналі в Балаклії пролунало кілька вибухів

Про це повідомляє UA: Харків.

За даними речника регіонального медіацентру Міноборони Дмитра Чалого, вибухи сталися під час розмінування арсеналу. Внаслідок детонації снаряду один військовослужбовець отримав поранення. 

Директорка Департаменту науки і освіти Лариса Карпова на питання, чи відбувається евакуація і чи задіяні в цьому школи, повідомила: "Ніякої евакуації зараз немає. Ні в яких установах".

За інформацією Сергія Черепахи, ексначальника районного ДСНС, відбуваються поодинокі вибухи на території арсеналу, розліт уламків 20-30 метрів, горить трава.

Мер міста Іван Столбовий підтвердив: одиничні вибухи сталися на території військового арсеналу. Зараз він з’ясовує із військовою частиною, що сталося.

Водночас, сьогодні, 15 листопада, на сайті Міністерства оборони України з’явилось повідомлення про те, що о 14:28, за повідомленням чергового Центральної артилерійської бази забезпечення боєприпасами, на технічній території, де з метою утилізації залишків боєприпасів та їхніх елементів, які не можна транспортувати, з урахуванням всіх заходів безпеки, здійснювалось встановленим порядком планове знищення залишків боєприпасів та їхніх елементів у спеціально обладнаному для цього місці – котловані, пролунало близько 20 вибухів.

Для забезпечення безпеки проведення утилізації було задіяно черговий пожежний підрозділ військової частини.

На даний час на технічній території військової частини проводяться заходи щодо впорядкування місця проведення робіт з утилізації залишків боєприпасів та їхніх елементів.

Місцевим мешканцям та об’єктам інфраструктури нічого не загрожує. Сховища боєприпасів у безпеці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ