Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На "авіаційну" фірму, якою керує Тарас Пукаляк, знову подали до суду

Мова йде про приватне підприємство "Компанія "Перспектива Плюс", у власності якого перебуває злітно-посадковий майданчик "Ягелл́он" (аеродром Jagellon) та яке тривалий час має податковий борг перед бюджетом.

Керівником даного підприємства, що відмовляється виконувати вимоги чинного законодавства щодо сплати податкового боргу, упродовж останніх років є Пукаляк Тарас Михайлович, відомий як кандидат на посаду судді місцевого суду, а співвласником - цукровий магнат Матківський Володимир Богданович.

Позов до приватного підприємства "Компанія "Перспектива Плюс" (адреса: Львівська область, с.Черляни, вул. Польова, 25) - про стягнення заборгованості із рахунків в банках - заявило Головне управління ДПС у Львівській області. Про що свідчить ухвала Львівського окружного адміністративного суду від 09.08.2021 року - про відкриття спрощеного позовного провадження в адміністративній справі ( справа №380/12858/21).

У ухвалі суду зазначено, що ГУ ДПС у Львівській області в названому позові просить стягнути з ПП "Компанія "Перспектива Плюс" до бюджету кошти з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника, за рахунок готівки в розмірі 952 061 грн. 56 коп. І що підставою позову, на думку позивача, є відмова відповідача виконувати вимоги чинного законодавства щодо сплати податкового боргу.

Нагадаємо, що така ж ситуація була і минулоріч. Податковий борг, що виник у названої фірми станом на 09.09.2020 року (у розмірі 935 730,79 грн.) Головним управлінням ДПС у Львівській області було стягнуто з ПП «Компанія «Перспектива Плюс» через Львівський окружний адміністративний суд згідно ухвали від 10.12.2020 року.

З даного судового рішення вбачається, що вказаний податковий борг фірми перед бюджетом виник з орендної плати з юридичних осіб та був нарахований відповідачем самостійно, у поданій податковій декларації з плати за землю.

Минулого року, з наявними відомостями, податківцями також було прийнято рішення про опис майна боржника у податкову заставу – від 23.06.2020 року. Зокрема, було описано на суму боргу будівлю ангару загальною площею 511 кв.м., власником якої є ПП "Компанія Перспектива Плюс", за адресою: Львівська обл., Городоцький р., с. Черляни, вулиця Польова, будинок 83. За інформацією податківців, станом на даний час ця податкова застава є чинною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ