Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Бурштинській ТЕС сталася пожежа: над містом утворилася хмара диму

фото - ДСНС
фото - ДСНС
фото - ДСНС
фото - ДСНС
фото - ДСНС
фото - ДСНС
фото - ДСНС
фото - ДСНС
фото - ДСНС
фото - ДСНС
фото - ДСНС
фото - ДСНС
1/6
18 серпня о 16:51 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу маслобаку в котлотурбінному цеху блок № 3 Бурштинської ТЕС.

Про це інформує пресслужба ДСНС.

До місця події було направлено черговий караул ДПРЧ-16 м. Рогатин, ДПРЧ-3 м. Галич, ДПРП Бурштин, відділення на АЦ, АППГ та АД-50 ЧСПТ, ДПРП Єзупіль, ДПРП Ямниця, відділення ДПРЧ-6, ДПРП Войнилів, чергову зміну ОКЦ.

По прибуттю до місця виклику було встановлено, що на енергоблоці № 3 котельно-турбінного цеху ВП «Бурштинська ТЕС» АТ “ДТЕК Західенерго” відбулася розгерметизація фланця на маслосистемі головного маслобака (об’ємом 45 м.куб.) турбіни та розлив масла об’ємом 2 м куб. Внаслідок чого відбулося загорання масла та кабельних трас в лотках і кабельних тунелях енергоблоку № 3 на всіх відмітках (будівля цеху розміром в плані 550х60 м, висотою 40 м).

Виникла пожежа окремими осередками на загальній площі, орієнтовно 1000 м кв. Пожежа супроводжувалась руйнуванням будівельних конструкцій, технологічного обладнання, високою температурою та сильним задимленням. Внаслідок пожежі вийшла з ладу автоматична система пожежогасіння. В технологічному процесі використовується вугільний пил, водень, азот, кисень, масло. Під час гасіння пожежі існувала постійна загроза вибуху. 

Було створено штаб на пожежі, в склад якого увійшов інженерно-технічний персонал об’єкту, 3 оперативні дільниці та організовано безперебійну подачу вогнегасних речовин. 

 До гасіння пожежі всього було  залучено 20 одиниць техніки та 89 чоловік, в тому числі від ДСНС 19 одиниць техніки та 66 чоловік особового складу.Також було залучено 12 членів ДПД ВП «Бурштинська ТЕС» АТ “ДТЕК Західенерго”, працівників МПК смт Більшівці.

О 18:54 пожежу локалізовано.

О 19:23 пожежу ліквідовано, продовжується охолодження технологічного обладнання в котлотурбінному цеху.

Постраждалих немає.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ