Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На бюджетне фінансування у Луцьку подали 31 громадську ініціативу

Згідно з умовами Бюджету участі, вартість фінансування одного проєкту може досягати 250 тисяч гривень

Фото: Depositphotos

На розгляд у "Бюджет участі" Луцької міської територіальної громади за кошти місцевого бюджету подали 31 проєкт. Цьогоріч подання заявок на конкурс визначили за вісьмома категоріями.

Про це повідомляє Суспільне.

Як розповів директор міського департаменту економічної політики Борис Смаль, 16 заявок жителі громади надіслали через електронну систему, 15 — в паперовому вигляді. Упродовж жовтня триватиме оцінка та прийняття проєктів до голосування.

Зі слів Бориса Смаля, усі подані проєкти розподілили за типами:

  • 8 заявок — комплектування сил безпеки й оборони (БПЛА, приціли, захисне спорядження, засоби індивідуального захисту);
  • 13 заявок — соціально-психологічна підтримка та фізична реабілітація учасників бойових дій, ветеранів, діючих службовців сил безпеки й оборони, членів родин загиблих учасників бойових дій, а також інклюзія (стрільба з лука, майстеркласи, реабілітація, йога, терапія, надання психологічної допомоги, а також встановлення пандуса тощо);
  • 6 заявок — підготовка мешканців міської громади до національного спротиву та підвищення обороноздатності держави (підготовка операторів БПЛА, самооборона, тактична медицина).
  • 4 заявки — проєкти бюджетного спрямування (облаштування укриттів у школах тощо).

"Допущені до засідання комісії всі. Зараз буде засідати комісія, яка переглядатиме чи є серед цих проєктів такі які, не можна з певних причин допустили до голосування. Всі мали б відповідати критеріям, які були заявлені в умовах. Будемо переглядати", — сказав посадовець.

Згідно з умовами Бюджету участі, вартість фінансування одного проєкту може досягати 250 тисяч гривень. Усього з бюджету громади зможуть профінансувати максимум 14 проєктів, котрі виконавці повинні будуть реалізувати впродовж 2024 року.

Як відомо, Бюджет участі — процес взаємодії Луцької міської ради та її виконавчого органу з громадськістю, направлений на залучення жителів міської територіальної громади до участі у бюджетному процесі шляхом прийняття рішень щодо розподілу частини міського бюджету через подання відповідних ініціативних проєктів розвитку, спрямованих на вирішення пріоритетних проблем населених пунктів Луцької міської територіальної громади та його жителів, проведення відкритого громадського голосування за такі проєкти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ