Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Дніпропетровщині поліція затримала одразу шість хабарників

У Дніпропетровській області поліція затримала одразу шість хабарників, які отримали понад півмільйона гривень. Про це повідомив Департамент захисту економіки Національної поліції України.

28 лютого оперативники управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції разом з працівниками прокуратури області викрили у хабарництві та затримали під час одержання неправомірної вигоди одразу шістьох осіб. Суми неправомірної вигоди коливалися від двох до 450 тисяч гривень.

Так, під час одержання 450 тисяч гривень неправомірної вигоди поліцейські затримали експерта з оцінки нерухомості. За вказану суму він пообіцяв вирішити питання щодо прискореної видачі Декларації на початок виконання будівельних робіт та про готовність об'єкта до експлуатації. Правоохоронці перевіряють причетність посадових осіб Державної архітектурно-будівельної інспекції до вчинення даного злочину.

Також правоохоронці викрили одного із керівників обласної організації українського товариства мисливців та рибалок. Зловмисник налагодив злочинну схему з не притягнення громадян до адміністративної відповідальності за порушення правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП). За повернення знаряддя рибальства також вимагав та одержував неправомірну вигоду. Суми коливалися від 1000 до 2 500 гривень.

Під час одержання чергового «траншу» голову організації затримали поліцейські. Він отримав дві тисячі гривень. Під час проведення обшуку в службовому кабінеті було вилучено ще 31 тисячу гривень, а також «чорнові» записи.

За вищевказаними фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Крім того, оперативники управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції задокументували протиправну діяльність посадових осіб одного з інститутів та керівника відділу регіонального відділення Фонду Державного майна. За певну винагороду останні надавали приміщення в оренду за «привабливими цінами».

За 31 тисячу гривень хабара вони погодилися зменшити щомісячну орендну плату з 15 до 8 тисяч гривень.

28 лютого поліцейські затримали бухгалтерів одного з вишу під час отримання коштів.

А голова сільради, якого також було викрито цього дня, за сприяння у вирішенні земельного питання, одержав тисячу доларів США.

На даний час вирішується питання щодо обрання затриманим фігурантам міри запобіжного заходу.

Загальна сума одержаних зловмисниками хабарів становить майже 508 тисяч гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ