Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Дніпропетровщині за крадіжку вугілля з товарних потягів поліція затримала п'ятьох осіб

Злочинці викрали понад 260 тонн вугілля та спричинили залізниці збитки на 336 тисяч гривень. Про це повідомив Відділ комунікації поліції Дніпропетровської області за матеріалами слідчого управління.

Слідство встановило, що підозрювані скоювали крадіжки, коли товарні потяги зупинялися на станціях Дніпропетровської області. Зловмисники знали, на яких коліях стоятимуть вагони з вугіллям, тож заздалегідь підшуковували співучасників, координували їх діяльність та забезпечували необхідним інструментом. Коли частина вугілля з вагону була розвантажена, його вивозили для подальшого зберігання та продажу.

За фактом крадіжки групою осіб у великих розмірах слідчими Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).

27 жовтня в порядку ст. 208 КПКУ слідчі затримали п'ятьох осіб. Їм повідомили про підозру у скоєнні цього злочину. За місцем проживання фігурантів слідчі провели обшуки. В ході обшуків поліцейські вилучили 2 гранати РГД-5 та Ф-1, травматичний пістолет «Форт», 2 мисливські рушниці, 10 шабель та 32 мисливські ножі.

Зброя направлена експертизу, за результатами якої вирішуватиметься питання про відкриття кримінального провадження за фактом незаконного зберігання зброї. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ