Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Львівщина першою розробила План дій зі справедливої трансформації вугільного мікрорегіону

У понеділок, 14 жовтня, керівний комітет затвердив напрацьований План дій зі справедливої трансформації вугільного мікрорегіону до 2030 року та орієнтовний перелік проєктів, які реалізовуватимуться в його межах. Про це повідомляє ЛОР.
Фото: ЛОР

Участь у засіданні взяли голова постійної комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Львівської обласної ради Юрій Раделицький, секретар комісії з питань освіти, науки та інновацій обласної ради Звенислава Мамчур.

За інформацією департаменту економічної політики Львівської ОВА, до Плану дій включили 47 проєктних ідей загальною вартістю 10,1 млрд гривень у межах 3 затверджених стратегічних цілей:

  • Енергетичний перехід та чисте довкілля мікрорегіону для життєдіяльності різних поколінь та соціальних груп населення (14 проєктів на суму 3,1 млрд гривень).

  • Нова конкурентоспроможна економіка вугільного мікрорегіону (14 проєктів на суму 6,3 млрд гривень).

  • Вугільний мікрорегіон адаптований до нових соціальних потреб мешканців (19 проєктів на суму понад 617 млн гривень).

«Усі проєкти спрямовані на досягнення економічної, соціальної та екологічної стійкості громад в процесі здійснення справедливої трансформації вугільного мікрорегіону. А також покращення якості життя мешканців громад після зменшення видобутку вугілля та генерації вугільної енергії, поступового закриття вугледобувних та суміжних підприємств», - повідомили в департаменті економічної політики Львівської ОВА.

План дій зі справедливої трансформації вугільного мікрорегіону розроблено за підтримки проєкту «Справедлива трансформація вугільних регіонів та зелене відновлення енергетичного сектору України», що впроваджується в Україні компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, за дорученням Федерального міністерства економіки і захисту клімату Німеччини (BMWK).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ