Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Донбасі доба минула без втрат

Від початку доби ворог 12 разів порушив режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Про це інформує прес-центр ООС.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Схід" противник здійснив чотири обстріли позицій Об'єднаних сил, з них:

в районі населеного пункту ВОДЯНЕ, з напрямку АЗОВ – зі стрілецької зброї; 
СТАРОГНАТІВКА, з напрямку населеного пункту НОВОЛАСПА – автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя;
поблизу АВДІЇВКИ, зі сторони населеного пункту МІНІРАЛЬНЕ – із ручного протитанкового гранатомету;
НОВОТРОЇЦЬКЕ, з напрямку ДОКУЧАЄВСЬК – гранатомети різних систем.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування "Північ" противник здійснив вісім обстрілів позицій Об'єднаних сил:

чотири рази в районі населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ, з напрямку ЗАЙЦЕВЕ - з міномету калібру 120 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї;
НОВГОРОДСЬКЕ, з напрямку ШИРОКА БАЛКА – 120 та 82 мм міномети, стрілецька зброя;
двічі ЛУГАНСЬКЕ, з напрямку НИЖНЄ ЛОЗОВЕ – гранатомети різних систем;
поблизу населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ, з напрямку ДОЛОМІТНЕ – великокаліберні кулемети та стрілецька зброя;
НОВОТРОЇЦЬКЕ, з напрямку населеного пункту ДОКУЧАЄВСЬК – гранатомети різних систем.

Внаслідок ворожих обстрілів втрат серед українських військовослужбовця немає. На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються.

11 червня збройні формування Російської Федерації 24 рази порушили режим припинення вогню. З них сім разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами 122 мм артилерії, мінометів калібру 120 та 82 мм. Противник також обстрілював наших захисників з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Факти порушень режиму тиші зафіксовано поблизу населених пунктів ПАВЛОПІЛЬ, АВДІЇВКА, ВОДЯНЕ, ЛЕБЕДИНСЬКЕ, , ПІСКИ, ШИРОКИНЕ, ГНУТОВЕ, МАР'ЇНКА, ПОПАСНЕ, КРИМСЬКЕ, СТАНИЦЯ ЛУГАНСЬКА, ЗОЛОТЕ, ГЛАДОСОВЕ, НОВОЛУГАНСЬКЕ та ПІВДЕННЕ.

11 червня представники Національної поліції України та Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил розкрили 7 фактів пов'язаних з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами, 12 фактів пов'язаних з незаконним поводженням з наркотичними засобами, 10 крадіжок. За підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації затримано та передано до правоохоронних органів 2 особи. Виявлено 28 адміністративних правопорушень. 

Вчора через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію в'їхало майже 21700 осіб та понад 2600 транспортних засобів. Близько 21100 осіб та 2500 транспортних засобів перетнули лінію зіткнення у зворотному напрямку. Прикордонними нарядами спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об'єднаних сил виявлено 2 документи виданих окупаційною владою "ЛНР/ДНР". 34-ом особам було відмовлено в пропуску через лінію розмежування. 

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі. Суспільно-політична та гуманітарна обстановка залишається під контролем Об'єднаних сил.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ