Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Донбасі окупанти двічі порушили "режим тиші"

Ситуація в районі проведення ООС залишається контрольовпною. Про це повідомляє прес-центр ООС.
Українські захисники, сумлінно виконуючи завдання за призначенням, у повному обсязі дотримуються режиму припинення вогню.
Від початку поточної доби, 23 вересня, у районах відповідальності наших бригад зафіксовано два порушення домовленостей, досягнутих 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи. Так, у районі населеного пункту Водяне задокументовано прольоти двох ворожих безпілотних літальних апаратів – типу «Квадрокоптер» і «Фантом-4», які перетнули лінію розмежування. Засобами радіоелектронної боротьби БПЛА ворога були подавлені, що унеможливило їх подальше застосування.
Порушень режиму тиші на всіх ділянках лінії розмежування зафіксовано не було.
На жаль, у районі населеного пункту Піски внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої двоє військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил отримали осколкові поранення. Захисникам України надана домедична допомога, їх оперативно доправлено до лікувального закладу. Стан здоров’я воїнів середнього ступеня важкості. На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Обставини з’ясовуються.
У районі проведення операції належно виконують завдання інші складові сил оборони. Так, для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Упродовж доби вони відремонтували 8 будинків, на 7 об’єктах роботи ще тривають. Окрім того, саперами ДСНС розміновано понад 6 гектарів території в прифронтовому районі та передано на знищення 82 знайдених вибухонебезпечних предмети.
Перебуваючи у готовності адекватно реагувати на будь-які підступні та провокаційні дії противника, українські воїни дотримуються режиму припинення вогню.
Слава Україні!
ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ
Минулої доби, 22 вересня, порушень домовленостей, досягнутих 22 липня в рамках Тристоронньої контактної групи, задокументовано не було. По всій лінії розмежування спостерігалася тиша. Українські захисники, виконуючи завдання за призначенням, не втрачали пильності та були готові миттєво реагувати на будь-які провокаційні дії противника. 
Разом із військовослужбовцями Збройних Сил України у районі проведення операції Об’єднаних сил належно виконують свої завдання й інші складові сил оборони та правоохоронні органи.  
За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил виявлено 79 адміністративних правопорушень. Підрозділами поліції зведених загонів перевірено 5197 транспортних засобів та 5064 особи. Також були затримані 3 особи, яких підозрюють у причетності до збройних формувань Російської Федерації та її найманців. 
Через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію прибули 1405 осіб, у зворотному напрямку – 1416 осіб. КПВВ «Новотроїцьке» та КПВВ «Мар’їнка» не функціонували.
Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою українськими воїнами.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ