Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Донбасі отримав поранення один український військовий

Як інформують у прес-центрі ООС, Російська Федерація не виконує взяті на себе зобов’язання щодо сталого припинення вогню відповідно до прийнятого підсумкового комюніке на переговорах лідерів "Нормандської четвірки" у Франції.

Так, впродовж поточної доби, збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також ручних протитанкових і підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" російські окупаційні війська здійснили 2 обстріли укріплень Об'єднаних сил:

  • біля Новомихайлівки – з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї;
  • неподалік Павлополя – з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів.
  • 1 обстріл позицій українських захисників зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ":
  • неподалік Зайцевого – з ручних протитанкових і підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

Сьогодні, 11 грудня, поранення внаслідок обстрілів отримав один військовослужбовець Об’єднаних сил.

Ситуація на ділянках розведення сил та засобів

На ділянці розведення №1 ситуація стабільна. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється автобусом (23 рейси) та двома електромобілями (17 рейсів). Перевезено понад 2600 осіб. Також, продовжують свою діяльність співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста. Представники ДСНС України постійно проводять обстеження місцевості з обох боків дороги на наявність вибухонебезпечних предметів.

На ділянках розведення №2 та №3 тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША. Обстановка залишається стабільною.

Підсумки за минулу добу

10 грудня збройні формування Російської Федерації 11 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.
Тим самим Російська Федерація ігнорує взяті на себе зобов’язання щодо сталого припинення вогню відповідно до прийнятих рішень на переговорах лідерів "Нормандської четвірки" у Франції.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Новолуганського, Луганського, Катеринівки, Павлополя, Кіндрашівської Нової, Лебединського, Майорська, Шумів та Широкиного.

Упродовж минулої доби, 10 грудня, втрат внаслідок обстрілів серед військовослужбовців Об'єднаних сил не зафіксовано.

  • Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.

Слава Україні!

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Ільчишин перевірив умови несення служби правоохоронців Львівщини в зоні ООС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ