Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Донбасі російські окупанти 5 разів порушили режим припинення вогню

27 червня збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібру 122 мм, 120 мм та 82 мм міномети, гранатомети різних систем, протитанкові ракетні комплекси та великокаліберні кулемети. Про це інформує прес-центр ООС.

Військовослужбовці Об’єднаних сил вжили необхідних заходів для припинення вогневих провокацій противника. Адже ніщо так не приборкує ворожу активність, як українська зброя, що завжди напоготові.

Опівночі, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", неподалік населеного пункту Водяне окупанти застосували проти українських захисників автоматичні станкові гранатомети. На світанку ворог активізувався і поблизу Авдіївки. Тут агресор задіяв артилерійські системи 122-го калібру, 120-ти мм міномети, великокаліберні кулемети та ручні протитанкові гранатомети.

Не було спокійно і в Гранітному, по оборонцях цього населеного пункту ворог застосував ПТРК та міномети 82-го калібру. А поблизу Мар’їнки противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

В обідній час в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", російські окупаційні війська здійснили обстріл і на підступах до міста Світлодарськ, використавши для цього станкові протитанкові гранатомети.

У відповідь на злочинні дії російських найманців наші воїни відкривали прицільний вогонь по опорних пунктах окупантів. Завдяки рішучості та влучності українських оборонців загарбники припинили свою активність. Втрати окупантів уточнюються.

Поблизу Старогнатівки, внаслідок розриву невідомого боєприпасу, постраждало два захисники. Від отриманих множинних осколкових поранень, на жаль, один з військовослужбовців загинув, другого доставлено до лікувального закладу та надано належну медичну допомогу.

Окрім того, неподалік населеного пункту Мар’їнка, під час виконання завдання з розмінування ділянки місцевості, внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої отримав вогнепальне осколкове проникаюче поранення сапер зі складу Об'єднаних сил. Воїна доставлено до лікувального закладу та надано належну медичну допомогу. На місці події працює керівний склад військової частини та робоча група військової служби правопорядку. Решта обставин з’ясовується.

Командування Об'єднаних сил висловлює глибокі й щирі співчуття рідним та близьким загиблого героя, а пораненим захисникам бажає скорішого одужання. Підрозділи Об’єднаних сил, які обороняються, використали наявні вогневі засоби та дали окупантам рішучу відповідь. Втрати противника уточнюються.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

26 червня збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції Об’єднаних сил з артилерійських систем 122-го калібру, 120-ти та 82-х мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, та стрілецької зброї.

Ворожу вогневу активність було зафіксовано поблизу 7 населених пунктів: Кримське, Шуми, Катеринівка, Хутір Вільний, Славне, Новоолександрівка та Новозванівка.
За минулу добу, внаслідок ворожих обстрілів, поранення отримав один військовослужбовець.

26 червня представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 22 злочини. З них 11 крадіжок, три випадки незаконного поводження зі зброєю і вибухівкою, 7 випадків незаконного поводження з наркотиками. Також виявлено 82 адміністративних правопорушення.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» та «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхало 1049 осіб. На сторону тимчасово окупованих територій лінію розмежування перетнуло 367 осіб. КПВВ "Мар’їнка" досі не функціонує з вини окупантів, які блокують усі спроби громадян добратися до рідних домівок.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ