Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Донбасі російські терористи 21 раз порушили режим припинення вогню

Від початку доби ворог двадцять один раз порушив режим припинення вогню. Збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, а також із гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив 12 обстрілів позицій Об'єднаних сил:

тричі поблизу населеного пункту ШИРОКИНЕ, з напрямку САХАНКИ – зі стрілецької зброї;
поблизу СТАРОГНАТІВКИ, з напрямку НОВОЛАСПА – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
неподалік КАМ'ЯНКИ, з напрямку ВАСИЛІВКА – з мінометів калібру 120 та 82 мм;
околиці БОГДАНІВКИ, з напрямку ПЕТРІВСЬКОГО – з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
в районі населеного пункту ПАВЛОПІЛЬ, з напрямку УКРАЇНСЬКЕ – з артилерійських систем калібру 122 мм;
поблизу НОВОСЕЛІВКИ ДРУГОЇ, з напрямку ВАСИЛІВКИ – з мінометів калібру 82 мм;
двічі АВДІЇВКА, з напрямку МІНІРАЛЬНОГО – з мінометів калібру 120 мм;
околиці ПІСОК, з напрямку ЛОЗОВОГО – зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;
поряд з населеним пунктом ВОДЯНЕ, з напрямку АЗОВА – зі стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив дев'ять обстрілів позицій Об'єднаних сил:

два рази поблизу ЛУГАНСЬКОГО, з напрямку НИЖНЬОГО ЛОЗОВОГО та КАЛИНІВКИ – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
двічі околиці КРИМСЬКОГО, з напрямку ЗНАМ'ЯНКИ та ДОНЕЦЬКОГО – з мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
два рази поряд ЗАЙЦЕВОГО, з напрямку ГОЛЬМІВСЬКОГО та ЗАЙЦЕВОГО – з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
неподалік населеного пункту НОВОЛУГАНСЬКЕ, з напрямку ДОЛОМІТНЕ – з міномету калібру 82 мм;
поблизу ГЛАДОСОВЕ, з напрямку населеного пункту ГОЛЬМІВСЬКОГО – з великокаліберних кулеметів;
околиці ПІВДЕННОГО, з напрямку шахти імені ГАГАРИНА – з міномету калібру 82 мм.

Впродовж доби втрат серед українських військовослужбовців немає. На обстріли з боку збройних формувань Російської Федерації наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати противника уточнюються. 26 червня відбулося виконання 1–го етапу розведення сил та засобів на ділянці №1 "Станиця Луганська".

25 червня збройні формування Російської Федерації 32 рази порушили режим припинення вогню. З них п'ять разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм. Противник відкривав вогонь по наших захисниках з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Факти порушень режиму тиші зафіксовано поблизу населених пунктів МАР'ЇНКА, ЛЕБЕДИНСЬКЕ, АВДІЇВКА, ОПИТНЕ, ВОДЯНЕ, НОВОТРОЇЦЬКЕ, НЕВЕЛЬСЬКЕ, ТАЛАКІВКА, ШИРОКИНЕ, БОГДАНІВКА, ПІВДЕННЕ, КРИМСЬКЕ, ШУМИ, НОВОЛУГАНСЬКЕ, ТРАВНЕВЕ.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працювали у штатному режимі. Суспільно-політична та гуманітарна обстановка залишається під контролем Об'єднаних сил.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ