Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Донеччині відкрили перші реконструйовані блокпости

Два блокпоста поблизу Слов’янська та Костянтинівки були повністю переобладнані та оснащені сучасною технікою. Про це повідомила прес-служба Нацполіції України.

Згідно з вимогою командування ООС на території Донеччини розпочато переформатування діяльності блокпостів. На першому етапі їх кількість була зменшена втричі. Натомість було введено в дію понад 100 мобільних постів, завдяки чому вдалося збільшити поліцейську присутність у віддалених населених пунктах.

Сьогодні стартував другий етап реформування, який передбачає переобладнання всіх блокпостів. Мета – забезпечити належні умови для пропускного режиму та несення служби.

Першими були оновлені стоп-контролі в Слов’янському районі та біля Костянтинівки, які мають стратегічне значення. Перший є останнім бар’єром на півночі регіону та перекриває майже всі об’їзні дороги, що мають вихід до мирної Харківської області. Інший розташований на перехресті магістралей, що поєднують північ та південь.

Щодня через кожний з цих блокпостів проходить від двох до трьох тисяч громадян та понад 1500 транспортних засобів. Цілодобову службу на стоп-контролях несуть місцеві поліцейські та придані сили з інших областей (батальйони поліції особливого призначення).

На посту створені всі необхідні умови: встановлені командні модулі з комп’ютерною технікою для перевірки за базами МВС та модулі для «вільної зміни». Проведено зв'язок, освітлення та опалення, встановлені інформаційні стенди. Пост укріплений та зонований для уникнення черг.

За 5 місяців на блокпостах регіону було затримано 144 розшукуваних злочинця, виявлено більше 400 осіб, які перевіряються на причетність до незаконних збройних формувань, припинено близько 70 фактів незаконного обігу зброї та більше 100 наркозлочинів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ