Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

На допомогу жителям Авдіївки направлений спецпідрозділ КОРД

Для охорони громадського порядку та своєчасного надання необхідної допомоги людям до Авдіївки направлено спецпризначенців Корпусу оперативно-раптової дії. Підрозділ забезпечений броньованою спецтехнікою – у разі потреби її буде задіяно для евакуації людей з-під артилерійського вогню. Про це повідомив Урядовий кур'єр.

Мешканцям прифронтової Авдіївки кожного дня доводиться переживати пекло, яке влаштовують бойовики, накриваючи вогнем житлові квартали. Терористи знову залишили жителів Авдіївки без електропостачання, світла немає вже третю добу. Обстріляне місто, де вже місяць посилено працює зведений загін поліції Донеччини, додатково охоронятимуть поліцейські КОРДу.

Спецпризначенці забезпечені броньованою спецтехнікою, яка вкрай необхідна у разі евакуації мирних жителів із зони обстрілів. Також у всіх є тактичні аптечки не тільки для себе, але й щоб мати змогу надати допомогу мирному населенню.

У цей складний період для мешканців Авдіївки правоохоронці постійно поруч із ними. Поліцейські виїжджають в постраждалі райони, аби задокументувати наслідки терористичної агресії, цілодобово патрулюють вулиці, розвозять гуманітарну допомогу в "найгарячіші" райони, відвідують родини, які опинились в складних життєвих обставинах та не залишають без уваги жодне повідомлення, яке надходить на лінію 102.

Тісно із правоохоронцями співпрацюють і місцеві мешканці, які також активно допомагають своїм землякам. Зінаїда Михайлівна – пенсіонерка, місцева жителька опікується своїми сусідами. Жінка знає, хто мешкає в якому будинку і яка саме допомога їм потрібна. Співробітники поліції доставляють гуманітарну допомогу до будинку пенсіонерки, а вона вже роздає її людям.

«На нашій вулиці майже кожен дім постраждав, але тут продовжують жити люди. В першому будинку живе багатодітна сім’я, батьки виховують трьох діточок. Ще в одному - молода жінка із донечкою. А в інших домівках живуть пенсіонери, які дуже потребують допомоги в цей непростий час. Літнім людям дуже важко добиратись до центра міста, аби отримати будь-яку допомогу. Але завдяки правоохоронцям, ми вирішили цю проблему. Поліцейські доставляють гуманітарну допомогу на нашу вулицю, а ми її ділимо та розносимо по будинкам. Дуже дякуємо хлопцям, що не лишають нас на самоті із горем. Адже вони завжди цікавляться нашими проблемами та намагаються допомогти їх вирішити», - розповідає Зінаїда Михайлівна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ