Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Гаїті трапився землетрус магнітудою 7,2 бала: загинуло понад 300 людей

Землетрус силою 7,2 бала стався 14 серпня неподалік Гаїті.
Фото: AP Photo/Joseph Odelyn

За даними Геологічної служби США, епіцентр підземного поштовху розташований за 125 кілометрів на захід від столиці Гаїті Порт-о-Пренс. Небезпеку землетрусу оцінили як дуже високу — це означає, що він, ймовірно, призведе до великої кількості жертв і руйнувань, - передає Громадське.

На території всього Гаїті на місяць оголосили надзвичайний стан. У соцмережах люди ділилися відео руйнувань. Крім того, Управління цивільної оборони попереджає, що вночі 16 чи вранці 17 серпня острів може вразити цунамі.

Станом на 15 серпня на Гаїті внаслідок землетрусу кількість становить 304 особи. Поранення дістали понад 1800 людей, лікарні на острові переповнені.

Головний редактор місцевої газети Le Nouvelliste Франц Дюваль зазначав, що серед зруйнованих будівель у місті Ле-Ке є два готелі. Крім того, видання повідомляло, що на південному узбережжі руйнувань зазнали також церкви.

Президент США Джо Байден заявив, що надасть допомогу Гаїті. Зокрема Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) допоможе оцінити збитки та сприятиме відбудові острова. Готуються надати гуманітарну допомогу Аргентина та Чилі. Гаїті планують підтримувати попри те, що прем’єр країни заявляв, що не звертатиметься по міжнародну допомогу.

Друга ракетка світу Наомі Осака — японка, що має гаїтянське походження, — пообіцяла віддати всі призові кошти з тенісного турніру в Цинциннаті на допомогу Гаїті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ