Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На хабарі у Львові затримали керівника філії НАК "Нафтогаз України"

У Львові правоохоронці затримали керівника філії НАК «Нафтогаз України» під час отримання хабаря. Про це повідомили 1 червня Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області
Фото поліція Львівської області

Зловмисника, 58-річного мешканця міста Новояворівськ, викрили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці викрили корупційну схему зловживань та отримання хабарів посадовими особами однієї з філій державної компанії НАК "Нафтогаз України". Встановлено, що керівник філії пообіцяв не створювати штучних перешкод у під’єднанні житлового будинку до електричних мереж та надалі – сприяти у стабільному забезпеченні споживачів електроенергією. Свої «послуги» він оцінив у суму 1 мільйон гривень.

31 травня у Львові правоохоронці затримали зловмисника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання ним неправомірної вигоди.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України та обрання йому запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ