Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Кримінал

На хабарі затримали головного юрисконсульта Нацбанку, – прокуратура

У четвер, 07 листопада 2019 року, за процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими СУГУ НП в м. Києві спільно з ГУБКОЗ СБУ затримано головного юрисконсульта Національного банку України та посередника при спробі заволодіти коштами підприємця в особливо великих розмірах. Про це інформує прес-служба прокуратури міста Києва.

Як встановлено досудовим розслідуванням, вказана службова особа через посередника звернулася до директора товариства, що здійснює діяльність з обміну валюти, із пропозицією за грошову винагороду посприяти в отриманні товариством безстрокової Генеральної ліцензії НБУ на здійснення валютних операцій.

За позитивне вирішення цього питання співробітниця НБУ зажадала від підприємця винагороду у сумі 30 тис. доларів США.

У ході проведення контролю за вчиненням злочину службову особу Нацбанку, а також посередника затримали під час передачі частини обумовлених коштів у сумі 15 тис. доларів США.

Наразі затриманим особам готується повідомлення про підозру за попередньою правовою кваліфікацією ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 КК України, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України.

Невідкладні слідчі дії тривають.

Нагадаємо, раніше за вчинення аналогічного злочину, а саме при спробі заволодіти коштами підприємця у сумі 50 тис. доларів США за сприяння в отриманні ліцензії, правоохоронці затримали головного спеціаліста Національного банку України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ