Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Харківщині виявили підпільний цех з виробництва тестів на COVID–19

Як повідомили у пресслужбі Державної фіскальної служби України 27 серпня, працівники податкової міліціїу Харківській області виявили факт незаконного виробництва наборів для відбору та транспортування біологічного матеріалу для тестування на наявність коронавірусу.
Фото: МОЗ

Під час досудового розслідування встановлено, що група харків’ян налагодила підпільне виробництво наборів для відбору біологічного матеріалу для тестування на наявність COVID – 19, які, в подальшому, через підставних фізичних осіб – підприємців поставлялися до лікарських установ. 

В супровідних документах на продукцію зазначали інші (легальні) місця її виготовлення.

Відповідно до попереднього висновку фахівця Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками виробництво наборів налагоджено з грубим порушенням правил та норм їх виготовлення.

На підставі ухвали суду провели обшук за місцем незаконного виготовлення та зберігання продукції в результаті чого, виявлено та вилучено 200 тисяч одиниць готових наборів для тестування а також сировину для виробництва біля 400 тисяч засобів для тестування на суму близько 12 мільйонів гривень.

Слідство триває. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ