Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Ковід на Дрогобиччині тримається на стабільно високих показниках

Як пише Дрогобицька міська рада, такою інформацією поділився на щотижневій оперативній нараді 26 серпня заступник керівника відділу охорони здоров’я ДМР Святослав Кучерявий.
Фото ДМР

За його словами – за останні сім днів у Дрогобичі на ковід занедужало 37 осіб. Із загальної кількості недужих у КНП «Стебницька міська лікарня» шпиталізовано 6 осіб, із них 2 з Дрогобиччини. Медики констатують – що найбільше хворих фіксують у вікових групах 30-65 років. Менше – серед дітей.

Загалом, за даними медиків, за тиждень, що минув кількість хворих на ковід по усій Львівщині невпинно зростає.

У пацієнтів відмічають підвищену температуру тіла, при, тому що гарячка триває більше ніж три дні і важко збивається. Також фіксують сухий кашель, є виражена втома, загальна слабкість, відчуття сонливості.

Щоб вберегтись від інфікування коронавірусом, медики рекомендують уникати скупчення людей, регулярно мити руки та користуватись антисептиками, а головне — вакцинуватися раз на рік. Особливо людей, які є в зоні ризику.

Тих, хто все ж захворів на ковід, медики закликають самоізолюватись та звернутись до свого сімейного лікаря.

Загалом за словами Святослава Кучерявого – за тиждень, що минув у лікарняні установи Дрогобича та Стебника ушпиталено 541 недужого. У 12 пацієнтів діагностовано інфаркт, проведено 7 стентувань. Медиками здійснено 67 операційних втручань, 25 – ургентно.

У пологовому відділенні Дрогобича за минулий тиждень народилося 14 малюків, із них – 7 хлопчиків та 7 – дівчаток.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ