Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На харківський напрямок ворог перекидає підрозділ із Луганської області

На харківський напрямок ворог перекидає підрозділ із Луганської області, а також не перестає проводити внутрішні ротації та залучати іноземців.

Про це заявив представник відділу комунікацій оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" полковник Віталій Саранцев.

"Останній підрозділ, який наразі висувається на Харківщину, - це 22 мотострілецький полк (росіян - ІФ-У), він висувається з Луганської області. Також противник здійснює внутрішні ротації, також залучає добровольчі підрозділи або навіть іноземних громадян, яких або примусом, або обманом змушує йти в бій", - сказав Саранцев в ефірі телемарафону в понеділок.

За його словами, серед іноземних громадян є представники Близького Сходу, середньоазійських або африканських країн.

"Це можуть бути студенти старших курсів, яких шантажують тим, що відправлять у північні регіони країни, якщо вони не підуть воювати. Це можуть бути ошукані гастарбайтери, яким вони пообіцяли дати російське громадянство, якщо ті візьмуть участь у бойових діях. Їм обіцяють захмарні гроші, але зазвичай цей контингент не доживає навіть до першої виплати", - розповів речник.

У ЗСУ зазначили, що росіяни кидають іноземців у бої як "гарматне м'ясо", відправляють на штурми, лобові атаки, і вони гинуть, не маючи належної бойової підготовки.

Крім того, Саранцев відзначив почастішання випадків суїцидів серед російських військових, які дістали поранення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ