Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Херсонщині 40 прикордонників поскаржилися на погане самопочуття

На Херсонщині 40 українських прикордонників, які несуть службу неподалік адмінмежі з анексованим Кримом, поскаржилися на погіршення самопочуття. Про це в коментарі Громадському повідомив речник Державної прикордонної служби Олег Слободян.

За його словами, прикордонники звернулися до лікарів з такими симптомами, як головний біль, нудота, запаморочення. Чи пов’язане це з хімічними викидами на заводі «Кримський титан» — у ДПСУ поки не знають.

П’ятеро з сорока прикордонників потребують додаткового обстеження — їх направлять до лікарень Одеси.

Крім того, до прикордонників додатково направили медичний підрозділ з Одеси, який обстежує особовий склад на Херсонщині.

За словами Слободяна, після того, як 6 вересня на адмінмежі з Кримом закрили два контрольно-пропускних пункти — ситуація принципово не змінилася.

«Однак на єдиному працюючому КПВВ «Чонгар» російська сторона з незрозумілих причин призупинила пропуск авто, які їдуть до Криму. Пропускають лише пішоходів», — наголосив речник ДПСУ.

У МОЗ станом на 6 вересня повідомили про відсутність шкідливих речовину повітрі Херсонщини.

На півночі анексованого Криму в ніч з 23 на 24 серпня стався викид невідомої речовини. Російські ЗМІ лише 27 серпня повідомили, що на півночі анексованого Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини, у зв'язку з цим утворився маслянистий наліт на дахах будинків і листі дерев у місті Армянськ.

«Служба» прав споживачів РФ встановила, що жителям анексованого Криму нічого не загрожує внаслідок викиду невідомої речовини в атмосферу. Водночас постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис Бабін заявив, що жителі Херсонської області поскаржилися на викиди.

Окупаційна влада анексованого Криму вирішила зупинити завод «Кримський титан» через неконтрольовані викиди хімічних речовин. Також стало відомо, що через викиди на заводі «Кримський титан» в анексованому Армянську евакуюють дітей.

Україна вирішила закрити контрольно-пропускні пункти «Каланчак» та «Чаплинка» на межі з Кримом у зв'язку з викидами.

Президент Петро Порошенко у зв’язку з хімічними викидами заводу в анексованому Криму розпорядився, аби дітей з Армянська відправили на оздоровлення в Херсонську область.

6 вересня у школах та дитячих садках Херсонщини поблизу з адмінкордоном зупинили навчання.

Завод «Кримський титан» розташований в Армянську на півночі анексованого Криму, він є одним із найбільших у Східній Європі виробників діоксиду титану, який використовується для виготовлення лакофарбової продукції, пластмас, каучуку, гуми тощо.

Громадське 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ