Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Херсонщині на отриманні хабара викрито службову особу Держгеокадастру

Як повідомили 5 грудня у прес-службі Генеральної прокуратури України, задокументовано факт вимагання та отримання службовою особою Головного управління Держгеокадастру в області неправомірної вигоди в сумі 42 600 гривень від заступника директора одного з приватних акціонерних товариств області.

Затримання відбувалось за процесуального керівництва прокуратури Херсонської області Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Херсонській області спільно з працівниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Херсонській області.

Вказані кошти службова особа вимагала за зменшення в акті перевірки та відповідному протоколі суми штрафних санкцій шляхом зменшення площі землі, на якій було виявлено порушення у вигляді зняття родючого шару ґрунту. 

Особу затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення їй про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Довідково: санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ