Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На Херсонщині рівень затоплення за добу знизився на 64 см - ОВА

Станом на ранок 12 червня рівень затоплення у Херсонській області знизився до позначки 3 м 29 см, у Миколаєві вода за ніч знизилась на 6 см.

Про це повідомив глава Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"Триває 7-ма доба ліквідації наслідків підриву росіянами дамби Каховської ГЕС. Станом на зараз вода продовжує відходити і вже досягла позначки 3 м 29 см, якщо порівнювати з учорашнім вечером, то рівень зменшився на 64 см", - повідомив він. 

Наразі у воді залишаються 46 міст, селищ та сіл - 32 на правому березі та 14 на лівому. На звільненій території затоплено 3801 будинок. На правому березі вдалося витягнути з водяної пастки 2743 людини, з них 228 дітей та 77 маломобільних осіб. Тільки з Херсона евакуювати 2318 містян. 

"На лівому березі ситуація залишається критичною. Росіяни блокують і самі не проводять евакуації. То того ж вони заважають нам рятувати наших людей, відкриваючи вогонь у спину літнім та маломобільним людям. Однак рятувальна операція нашими силами триває і на лівому березі. Звідти вже витягнули 112 людей. Усіх подробиць розголошувати не можу", - зазначив Прокудін.

Штаб ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС зранку 12 червня повідомив, що з водосховища вже втрачено понад 72% або 14,395 куб.км води. В Нікополі вода відійшла настільки, що немає можливості визначити її рівень. Рівень води в Дніпрі у Херсоні знизився на 2 метри й становить 3,6 метра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ