Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На хабарі затримали інспекторку Галицької митниці

Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
Фото: СБУ
1/4
СБУ затримала інспекторку Галицької митниці на систематичних хабарах. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі Управління Служби безпеки України у Львівській області.

На Львівщині співробітники Служби безпеки України затримали посадовицю митного посту «Рава-Руська» на систематичному вимаганні неправомірної вигоди від автовласників.

За версією слідства, головна державна інспекторка налагодила корупційний механізм під час митного оформлення транспортних засобів. За фіксовану суму хабарів зловмисниця сприяла швидкому та безперешкодному розмитненню автомобілів, які перетинали державний кордон. Така «програма лояльності» коштувала 1 тисячу гривень з кожного автомобіля. А в середньому через пост проходить до 100 авто щодня.

Правоохоронці затримали посадовицю після отримання чергового хабара у розмірі 5 тисяч гривень за розмитнення кількох транспортних засобів. Під час обшуків на її робочому місці виявлено ще 30 тисяч у гривневому еквіваленті, які жінка встигла «заробити» за кілька годин роботи. Вдома в інспекторки також вилучено 220 000 гривень у різній валюті, що були, імовірно, отримані незаконним шляхом.

У межах кримінального провадження відкритого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, зловмисниці повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід тримання під вартою.

Тривають слідчі дії. Встановлюється причетність інших посадовців митного посту до корупційної діяльності.

Заходи із викриття проводились спільно з Головним Управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ разом зі слідчими ДБР за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 11 березня НАБУ затримало на хабарі головного тюремника Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ