Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

На Канарах і у Греції вирують лісові пожежі

На іспанському острові Гран-Канарія та у Греції горять ліси. Влада евакуює людей та попереджає про подальшу небезпеку.

В горах іспанського острова Гран-Канарія палають ліси. Вогонь розповсюдився на територію вже понад тисячі гектарів, передає DW.

Особливо сильно постраждали муніципалітети Техеда, Артенара та Гальдар. Внаслідок пожеж евакуювали близько тисячі людей. Утім, поки жоден будинок не було пошкоджено вогнем, і евакуація була проведена як запобіжний захід.

У гасінні пожеж задіяні 200 пожежників та десять вертольотів і літаків. Поки пожежникам не вдалося взяти вогонь під контроль. Пожежа спалахнула 10 серпня в Артенарі. Ймовірним винуватцем пожежі міг бути чоловік, який працював зі зварювальним апаратом.

Одночасно у Греції вирують десятки лісових пожеж, які почалися через сильну спеку та вітри. У деяких місцях провели евакуацію людей. Постраждалих внаслідок пожеж немає.

На грецькому острові Елафонісос через пожежу на сміттєзвалищі були евакуйовані мешканці прилеглих будинків і туристичного кемпінгу. На острові Елафонісос постійно мешкає лише 350 людей. Однак влітку його щоденно відвідує понад три тисячі туристів. У ніч на 11 серпня вогонь вдалося взяти під контроль, однак пізніше вітер знов посилився. Загалом у гасінні задіяні 121 пожежник, шість літаків і вертольотів.

Влада країни попереджає про високу небезпеку пожеж до 13 серпня. У Греції очікуються потужні вітри, а також сильна спека протягом кількох наступних днів, температура підніматиметься до 40 градусів за Цельсієм.

Нагадаємо, в Іспанії після удару блискавки згоріли 40 будинків на колесах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ