Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Коордраді затвердили остаточну грантову політику Фонду енергоефективності

Як інформує прес-служба Віце-прем’єр-міністра України, сьогоднішня Координаційна рада донорів з енергоефективності – справжній brainstorming єдиної команди міжнародних партнерів, Мінрегіону та Фонду енергоефективності, які об’єднались навколо реформи та запуску Фонду.

Про це за результатами зустрічі повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

ʺДеталізували грантову політику Фонду. Серед ключового - кінцевими бенефіціарами грантів є співвласники багатоквартирних будинків. Гранти надаватимуться ОСББ в обсязі: 40% вартості заходів у рамках Пакету ʺАʺ та 50% для Пакету ʺБʺ. Для перших 300 заявок ОСББ - додатковий грант у розмірі 20%. Згодом також буде можливість надавати додаткові гранти для пакету ʺБʺ в розмірі 20% для ОСББ, у яких принаймні половина співвласників – субсидіантиʺ, - зазначив Геннадій Зубко.

Він підкреслив, що програма ʺПерші ластівкиʺ, участь в яких беруть 15 ОСББ з різних регіонів України виявилась успішною і дуже корисна для тестування всіх процедур Фонду. Наразі всі 15 проектів пройшли енергоаудит.

ʺПідписання Угоди між Фондом ЕЕ та IFC щодо повноцінного запуску Фонду з урахуванням грантової політики заплановано на початок липня. Дякую за дуже гарну оцінку міжнародними партнерами роботи команди Мінрегіону у впроваджені реформи енергоефективності та результатів, які ми вже маємо. Щиро вдячний всім програмам за співпрацю та допомогу. Ми точно не зупиняємось, і не зупинимось у реформі енергоефективності, не дивлячись на політичну турбулентністьʺ, - підкреслив Віце-прем’єр-міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ