Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На кордоні з Польщею викрили двох хабародавців

Чоловіків, які шляхом підкупу намагалися незаконно перетнути державний кордон, викрили у пунктах пропуску «Шегині» та «Рава-руська», що на Львівщині.
Фото: ДПСУ

Учора ввечері до сусідньої країни слідував 41-річний чоловік, який для проходження контролю надав паспорт громадянина США. Про це повідомили в пресслужбі 7-го прикордонного Карпатського загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Однак під час перевірки прикордонники встановили, що «іноземець» є громадянином України. Викриття чоловіка не зупинило та отримавши відмову у перетині кордону він спробував «розв’язати питання» підкупом. Аби уникнути відповідальності та безперешкодно перетнути кордон, псевдоіноземець надав хабар у розмірі 1 000 доларів США, на що отримав категоричну відмову.

Чоловіка через кордон не пропустили та притягнули до адмінвідповідальності за ч. 1 ст. 204 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Правову оцінку його діям надасть суд.

В іншому випадку 32-річний уродженець Запорізької області під час перетину кордону стверджував, що здійснює супровід інваліда. Однак належних документів, які підтверджують інвалідність його дружини, чоловік для перевірки не надав. Щоб домогтись свого та виїхати за кордон, громадянин запропонував хабар у сумі 500 доларів США, на що отримав відмову.

За цими фактами прикордонники поінформували співробітників Нацполіції. Відповідальність за дані правопорушення передбачена ст. 369 ККУ «Пропозиція або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Хабародавців передали правоохоронцям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ